Egy tanulságos levélváltás

Tisztelt Fülöp Kereskedés!

Rendszeresen olvasom a neten a hirdetést és az a meglepetés ért, hogy egy koloniál, nem kinyithatós, de ágyneműtartós sarok kanapé a múlt héten még 48.000 Ft. volt, mára 59.600 Ft. ha jól emlékszem. Ha ilyen nagy a kereslete, akkor miért nem kelt már el eddig, ha viszont az árak mozgását fel-le változtatják, akkor a fő oldalon jó lenne ezt is hirdetni. Nagyon meglepődtem, mert kinéztem magamnak, csak problémák adódtak és még nem tudtam ez ügyben intézkedni.(összetört az autóm). Ha tud válaszoljon nekem, hogy az árak nem fixek, tehát ne számítsak arra, ha bármit kinézek, hogy az már nem abban az árban kapható.

- válaszunk -

Tisztelt [...]!

Köszönjük a megkeresést!

Az árak bármikori változtatási jogát valóban fenntartjuk, ez természetes. Nem gondoltuk hogy szükséges kiírnunk. Azt sem írtuk ki, hogy nálunk minden egyedi, és ha elkelt, sajnos nem tudunk másik darabot biztosítani.

Amikor lefelé módosítjuk az árakat, nem szoktunk meglepődést kifejező levelet kapni, pedig az sokkal-sokkal gyakoribb és gyakran még radikálisabb. Gondolom Ön sem írt volna nekünk.

Sok oka lehet annak, ha módosítjuk az árat, mindig jó okkal tesszük. (Például helyszűke, vagy ha több hasonló darab van, vagy ha a gyors eladással rakodási munkát tudunk megtakarítani, illetve ellenkezőleg, ha valami utolsó darab a maga nemében vagy ha észbe kapunk vagy szimplán elírtuk az árát.)

A koloniál sarok ülőgarnitúra előfordulhat, hogy újra olcsóbb lesz, bár a jelenlegi ár is egy nagyon jelképes, szinte nevetséges összeg.

Gyakran előfordul, hogy miután megvásároltak tőlünk valamit, jellemzően valami ritkább, értékesebb bútort, kapunk egy-két meglepődött megkeresést. Sajnos mivel minden egyedi nálunk, az "aki kapja marja" elv érvényesül.

Ha valaki messziről indul, telefonon meg szokott minket kérni arra, hogy ne adjuk el a kiszemelt dolgot, amíg megérkezik hozzánk.

Nagyon tudjuk értékelni azt, amikor valaki a teljes vételárral, fuvarral érkezik, és miután élőben is megnézte a terméket, fizet és rögtön viszi is azt, ami megtetszett. Ilyen esetben, főleg több tétel vásárlása esetén lehet hogy engedünk is az árból, vagy olcsóbban szállítjuk ki.

Konkrét kérdésére válaszolva, bár az árak lényegében fixek, mégis változhatnak (általában lefelé, de néha fölfelé); továbbá bármelyik termék hirtelen eltűnhet a honlapunkról, mert eladtuk. Hiszen csak egyetlen darab van belőle.
Ezért nem érdemes számítani arra, hogy ami most van valamennyiért, az később is meglesz ugyanannyiért, mert az a többi vásárlón és a mi változékony helyzetünkön múlik.

Tehát ha valami tetszik és nagyon jó áron van, érdemes lépni, mert másnak is tetszhet, vagy változhat a helyzet.

Az Ön javaslata szerint ezt a honlapunkra is leírjuk.

Üdvözlettel: Fülöp Richárd
www.fulophasznalt.hu